2008. április 15.

A szorgos diáklány

A kávéfőző hangos fortyogással ereszti az öntőbe a kávét. A lány eközben előveszi a nevével fémjelzett bögrét, előkészíti cukrot és a tejszínhabot, majd feszülten figyel. A gép egy utolsót nyöszörög és a kiöntő teli lesz. A lány kikapcsolja a főzőt, majd teli tölti a bögrét, belerak három kanál cukrot, a tetejére tejszínhabot nyom és beleiszik. Ugyanezzel a lendülettel köpi a mosogatóba, majd iszik rá hideg vizet, mert az kiment a fejéből, hogy a kávénak megvan az a rossz szokása, hogy a készítés után egy ideig még forró.
A lány a poharat szorongatva a szobájába megy, bekapcsolja a tévét, leveszi a hangerőt, benyomja a számítógép indítógombját, majd vár. Közben, saját hibájából tanulván, óvatosat kortyol a kávéból. Zenei aláfestésnek az egyik Ákos albumot választja, majd a honlapi órarendet kezdi tanulmányozni.
Szerencsére matekból nincs most házi, gondolja, angolból viszont tanulni kell, mert dolgozatot írnak, és irodalomból is, mert abból lehet, hogy felelnek. A történelem jegyzetet is meg kellene írnia, mert az ugyan holnap nem lesz, de kedden sosincs rá igazán ideje. Ha mindezt be akarja fejezni még este nyolc előtt, akkor itt az ideje hozzálátni.
Majd lehajtja az utolsó kortyot, az asztalra teszi a bögrét, felkapja a regényt, amit éppen olvas, kényelmesen elhelyezkedik az ablak előtt a fotelben, és olvasni kezd.

Nincsenek megjegyzések: